De duminică, 1 mai, podurile de pe șoseaua Alba Iulia se vor închide complet. Urmează să înceapă lucrările de modernizare și extindere a celor două poduri amenajate peste Cibin. În primul weekend al lunii mai, traficul rutier va fi închis complet.

Geiger Transilvania este compania care se va ocupa de construcția celor două poduri. Lucrările vor începe de la 1 mai 2022. Termenul de finalizare este data de 30 aprilie 2023.

Primele restricții anunțate de reprezentanții primăriei sunt: ”Lucrările vor fi executate pe etape, presupunând închideri parțiale sau totale ale traficului în anumite stadii ale lucrărilor. În perioada 6-8 mai circulația pe pod se va închide complet pentru relocarea conductelor de apă și gaz”.

Drumuri alternative

Pentru zilele de 6,7 și 8 mai, șoferii sibieni au 4 variante alternative de drum: utilizarea unei străzi pe care a fost așternut doar primul strat de asfalt (drumul peste Câmpșor), a unui traseu care implică străzile Autogării – Distribuției – Mihail Kogălniceanu, a celui care parcurge strada Malului – podul Neculce – str. Metalurgiștilor sau a centurii ocolitoare a Sibiului.

În primăvara anului viitor sunt posibile și alte restricții ca acestea: ”În perioada 9 mai – 30 septembrie se închide partea din amonte (dinspre strada Maramureșului), urmând să se circule pe câte o bandă pe sens, pe partea din aval a podului. În perioada 1 octombrie 2022 – 30 aprilie 2023 se închide partea din aval (dinspre strada Malului) și se va circula pe partea din amonte, pe câte o bandă pe sens” – se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sibiu

La proiectul în cauză s-a lucrat 12 ani. Acesta constă în  demolarea unuia din cele două poduri existente și reconstruirea acestuia cu trei benzi, dintre care una către strada Maramureșului. Cel de-al doilea urmează a fi reabilitat.

Valoarea întregului proiect este de 13,9 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *